30 Kasım 2015 Pazartesi

ağaç dalından çiçek dalı süs yapımı

kuru ağaç dalından çiçek yapalım
şimdi size çok az maliyetli güzel bir süs yapmayı öneriyorum . Özellikle balkonlarda çok güzel ve şık durmakta
öncelikle 7-8 dal kadar bir metreye yakın uzunluklarda kuru ağaç dalları buluyoruz ve bunların varsa dikenini minik yapraklarını temizliyoruz.
ardından sıra geldi çiçeklere; bunun için aşağıdaki gördüğünüz gibi çeşitli renklerde keçe alıyoruz. keçe bulmakla uğraşamazsanız renkli bulaşık bezleri ideal. bir kutuda 5-6 renk çıkıyor. aşağıdakilerde de bu bezlerden kullanıldı. bunlar ince keçelerden yapılmış dilerseniz başka tür keçeler de alıp kullanabilirsiniz. renk seçimi size kalmış.
1-  bu keçeleri makasla yuvarlak kesiyoruz. bu yuvarlaklar çeşitli boyutlarda olursa daha gerçekçi olur.
2- şekilde gördüğümüz gibi yuvarlakların içini elips olarak makası dolandırarak kıvrımlar oluşturuyor ve sondaki gibi ortadan kenara doğru keçeyi doluyoruz.



3-silikon bir tabancayla oluşan çiçegi arkadan sabitliyoruz.

4- bu şekilde çeşitli ebatlarda ve renklerde çiçekler hazırlıyoruz ve herbirini silikonla yapıştırıyoruz.
5-dilerseniz çiçeklerin ortasına simli tutkal ile küçük noktalar kondurabilirsiniz.ve alttaki resimdeki gibi iki farklı yeşil keçeden çeşitli boyutlarda ince uzun dallar yapıyoruz.
6-Elimizdeki dalları toprakla dolu bir saksıya saplıyoruz. Ve yaptığımız çiçekleri dallara yine silikonla yapıştırıyoruz. Burada büyük çiçeklerin dalın alt kısımlarına küçüklerin üst kısımlarına gelmesine özen gösterelim. ve yaprakları da çiçeklerin dibine birer ikişer tutturuyoruz.
dalların yakından görünümü